Web Analytics Made Easy - Statcounter

دولت آمریکا بارها رسما اعلام کرده که از گروه‌های تروریستی حمایت می‌کند و حتی ترور سپهبد سلیمانی را نیز برعهده گرفت. با این حال تاکنون هیچ گروه ویژه اقدام مالی هیچ اقدامی در مقابله با حمایت از تروریست دولتی آمریکا نداشته است.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، سید مصطفی موسوی نژاد:«دانسک‌بانک دانمارک به عنوان یکی از کشورهای اصلی عضو FATF اکنون با رسوایی پولشویی ۲۰۰ میلیارد یورویی روبرو شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دانمارک از سال 1991 عضو FATF است. حجم پولشویی صورت گرفته معادل حدود نیمی از تولید ناخالص ایران است. مقصد پول‌های شسته شده کشورهای استونی، لاتویا، چین، سوئیس، ترکیه، انگلیس و حدود ۱۵۰ کشور دیگر بود. ۶ عضو FATF درگیر بزرگ‌ترین پولشویی تاریخ بوده‌اند. برخی منابع معتقدند 60% پولشویی جهان در آمریکا و اروپا صورت می‌گیرد.» این خبری بود که چیزی حدود یکسال پیش، درست در ایامی که بحث پیوستن ایران به FATF به منظور جلوگیری از پولشویی داغ بود، رسانه‌های بزرگ دنیا را به لرزه درآورد.

عدم پایبندی کشورهای قلدر

یکی از شبهاتی که هواداران پیوستن به FATF مطرح می‌کنند این است که فقط ایران و کره‌شمالی به این کنوانسیون بطور کامل عمل نمی‌کنند و در لیست سیاه قرار دارند. اما آنچه این گروه پنهان می‌کنند این است که کشورهای دیگر علی‌الخصوص کشورهای قدرتمند به مفاد این کنوانسیون عمل نکرده و پایبند نیستند و هیچکس هم جرات ندارد آن‌ها را در لیست سیاه بگذارد، یا اگر بخواهیم بهتر بگوییم، این قوانین برای کشورهای ضعیف تدوین شد تا رفتار آن‌ها متناسب با خواست ابرقدرت‌ها تنظیم شود. این درحالی است که کشورهای به اصطلاح ابرقدرت‌ به این توصیه‌ها پایبند نیستند. اما این توصیه‌ها را ابزاری برای تحت فشار قراردادن کشورهای ضعیف قرار داده‌اند. در ادامه به بررسی برخی از گزارش‌های این نهاد در همین راستا می‌پردازیم:

 آمریکا: در گزارش ارزیابی FATF، آمریکا در اجرای 31 توصیه از 40 مورد پیشنهاد شده ضعیف عمل کرده است. اما امروز می‌بینیم که بدلیل عدم تصویب دو توصیه (پالرمو و CFT)، ایران همچنان در لیست سیاه باقی مانده است. در همین راستا سناتور مارک وارنر در یک جلسه کنگره در اعتراض به پولشویی گسترده در ایالات متحده می‌گوید:« من فکر می‌کنم همه‌ ما می‌دانیم که آقای دونتائونو در اظهارات مکتوب خود به این حقیقت اشاره کرده بود که گروه ویژه اقدام مالی FATF در رابطه با پولشویی در سال 2006 گزارشی منتشر نمود و در آن گفت که آمریکا خیلی عقب است. بعد از آن ما یک گزارش دیگری در سال 2016 منتشر کردیم که در آن گزارش گفته شده بود بیشتر اتحادیه اروپا واقعاً پیشرفت کرده‌اند، اما ما هنوز عقب هستیم. من امیدوار بودم که این عرصه‌ای باشد که کمیته سنا بتواند از آن باری بردارد.»

سوئیس: در گزارش FATF در مورد کشور سوئیس نیز آمده است که این کشور در اجرای مواد 24 و 25 نمره ضعیفی دریافت کرده است. اما همچنان روندی کاملا عادی در این کنوانسیون را طی می‌کند.

کانادا: طبق گزارش وال‌استریت ژورنال، دوسوم بانک‌های کانادا استانداردهای پولشویی را رعایت نمی‌کنند و این کشور مهد پولشویی در آمریکای شمالی به‌شمار می‌رود. شرایط نامطلوب پولشویی در کانادا در حالی است که این کشور عضو رسمی نهاد FATF است.

بانک‌های بزرگ اروپایی: به‌گزارش نشریه ویک، قاچاق مواد مخدر و قاچاق انسان ازجمله اعمال مجرمانه‌ای است که در سطح وسیعی توسط بانک‌های اروپایی منجر به پولشویی می‌شود و تنها به بخش اندکی از این جرائم رسیدگی و بر آنها اعمال قانون می‌شود. دونالد تون، یکی از مدیران اداره جرم بریتانیا، پس از برشمردن پولشویی بعنوان یکی از بزرگ‌ترین معضلات اروپا، حجم پولشویی را بالغ‌بر 150 میلیارد پوند در سال برآورد کرد. رویترز نیز در گزارشی می‌نویسد:«انگلستان به‌تازگی برای مقابله با 120 میلیارد دلار جرائم پولشویی سالیانه خود، با چشم‌پوشی و بی‌اعتنایی به راهکارهای بین‌المللی، به رویکردی ملی روی آورده و در اواخر سال گذشته میلادی، نهادی به‌منظور «مبارزه با جرائم اقتصادی» به‌عنوان زیرمجموعه «آژانس ملی جرائم در بریتانیا» راه‌اندازی کرده است.» اکسپرس نیز در گزارشی نوشت:«پولشویی سال‌هاست که مشکل اتحادیه اروپاست و هم‌چنین به‌ نقل از منابع رسمی مدعی شد که 1.8 نفرساعت کارمند مسئول مبارزه با پولشویی در سراسر اروپا مشغول فعالیت هستند که در مواردی این عدد به 2.2 نفرساعت هم می‌رسد.»

موارد فوق بخوبی ناکارآمدی و شاید ناکارآمدی عمدی FATF در کشورهای خاص را به تصویر می‌کشد.

انتقال اطلاعات به خارج؛ تایید یا تکذیب؟

یکی از مهمترین مواردی که حامیان پیوستن به FATF بر روی آن پافشاری می‌کردند، تاکید عدم انتقال اطلاعات به خارج از کشور بود. افراد متعددی با یقین کامل می‌گفتند ما فقط باید یکسری قوانین را تصویب کنیم و توصیه‌هایی را رعایت کنیم. هیچگونه انتقال اطلاعاتی به خارج از کشور صورت نمی‌گیرد. در مقابل، مخالفین پیوستن به این کنوانسیون معتقدند از طریق آلارم‌هایی که بوسیله واحد FIU صادر می‌گردد، این کنوانسیون اطلاعات تمامی زنجیره این معامله مشکوک را از ایران خواهد خواست. اما تیر خلاص را لعیا جنیدی، معاون حقوقی رئیس‌جمهور با حضور در برنامه زنده تلویزیونی شلیک کرد. وی معترف بود ما با پیوستن به این کنوانسیون باید اطلاعات معاملات مشکوک را به FATF بدهیم. حال مصادیق این معاملات مشکوک در آینده چه خواهد بود، داستان‌هایی تکراری مانند برجام را مقابل چشمان‌مان خواهیم داشت.

بزرگترین مدافع FATF که حاضر نیست از آن دفاع کند

«یک جایی بود که دعوای مجلس و شورای نگهبان را رسیدگی می‌کرد که امروز روغن‌کاری لازم دارد.» این آخرین کنایه روحانی به مجمع تشخیص مصلحت نظامیست که حاضر نیست بی‌چون‌وچرا زیربار خواسته‌های رئیس‌جمهور برود. البته من نیز با روحانی موافقم. مهمترین روغنکاری که مجمع به آن نیاز دارد این است که بزرگترین مدافع FATF را وادار کند در جلسات مهم این مجمع حضور پیدا کند. این مایه تعجب است که اگر وی استدلالی در این حوزه دارد بجای کنایه زدن به چنین مجلسی، سعی نمی‌کند با حضور خود، این جمع را قانع کند. آیا چیزی در جنته ندارد یا دوست ندارد در مجمعی که هاشمی رئیس آن نیست شرکت کند؟

حق شرط؛ استدلالی مضحک!

بنابر ماده 19 «کنوانسیون بین‌المللی حقوق معاهدات وین 1969» حق شرط در سه حالت امکان‌پذیر است:

آن کنوانسیون، حق شرط را منع نکرده باشد فقط در موارد خاصی که کنوانسیون اجازه داده باشد شرط یا تحفظ، مخالف هدف و منظور آن کنوانسیون نباشد.

از سوی دیگر، بنا بر ماده 20 «کنوانسیون بین‌المللی حقوق معاهدات 1969»، حق تحفظ وقتی پذیرفته می‌شود که سایر کشورهای عضو آن را بپذیرند. یعنی اگر کشورهای عضو با آن موافقت نکنند، این شرط پذیرفته نخواهد شد. در همین راستا چند مثال در ادامه خواهم زد:

یمن: این کشور برای پیوستن به FATF حق تحفظی را برای خود در مورد مواد 2 و 24 قائل شده است. اما در مقابل استرالیا بیانیه‌ای صادر و حق شرط ماده 2 یمن را نمی‌پذیرد.

مصر: این کشور پس از پذیرفتن FATF، یک بیانیه تفسیری صادر نموده و می‌گوید:« مقاومت ملی در تمامی صورت‌هایش شامل مقاومت مسلحانه در برابر ‌اشغال و تجاوز خارجی با توجه به اصل آزادی و خودیاری را به‌عنوان فعالیت تروریستی تلقی نمی‌کند.» در مقابل آمریکا اعلام کرد بیانیه تفسیری مصر دامنه کنوانسیون را محدود نموده و نقض ماده 19 کنوانسیون بین‌المللی حقوق معاهدات است.

با توجه به مثال‌های فوق آیا حق شرط‌های ایران توسط کشورهای عضو که کشورهایی نظیر آمریکا، انگلستان و کشورهای مرتجع منطقه هستند، پذیرفته خواهد شد؟ پاسخ این سوال در چند بیانیه اخیر FATF آمده است. این کنوانسیون تصریح کرده که استثنا شدنِ گروه‌های مقاومت در قانون اصلاح قانون مبارزه با تروریسم که چندی پیش در مجلس ایران تصویب و در شورای نگهبان تأیید شد را قبول ندارد.

انتهای پیام/4129/

منبع: آنا

کلیدواژه: آمریکا سپهبد سلیمانی گروه ویژه اقدام مالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۲۳۲۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لاوروف: هر دو حزب آمریکا، روسیه و چین را دشمن می‌دانند

وزیر امور خارجه روسیه با اشاره به اتفاق نظر کلی بین دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان آمریکا درباره روسیه و چین، از سخنان کامرون و ماکرون درباره اوکراین انتقاد کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»،سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه معتقد است که هیچ شکافی بین دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان در رابطه با روسیه و چین در ایالات متحده وجود ندارد.

لاوروف شب گذشته در مصاحبه با شبکه تلویزیونی بوسنیایی ATV گفت: «در آینده نزدیک انتخابات ریاست جمهوری در ایالات متحده برگزار خواهد شد. ولی هیچ شکافی بین دموکراتها و جمهوری خواهان در مورد روسیه و چین وجود ندارد. مواضع آنها ممکن است در یک جا «سخت‌تر» و در جای دیگر «حتی به مراتب سخت‌تر» باشد، ولی در اصل ما هیچ تفاوتی نمی‌بینیم. برای هر دوی آنها (هرکسی که در انتخابات پیروز شود)، ما در کل دشمن هستیم. یک دشمن یا طرف رویارویی - اینها تفاوت‌های ظریف هستند.»

وزیر خارجه با اشاره به اینکه تحمیل شکست استراتژیک بر روسیه هدف اصلی تشکیلات دولتی آمریکایی است، سخنان ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه را یادآور شد که اطمینان داده مسکو آماده است با هر کسی که مردم آمریکا انتخاب کنند، در صورت آمادگی متقابل، همکاری کند.

کامرون در توجیه سخنانش درباره حق اوکراین برای حمله به روسیه توبه نکرد

سرگئی لاوروف یادآور شد که دیوید کامرون، وزیر امور خارجه بریتانیا پس از اظهارات خود در مورد مشروع دانستن حملات نیروهای مسلح اوکراین به مناطق غیرنظامی در عمق خاک روسیه، توبه نکرد. او گفت: دیوید کامرون هیچ پشیمانی از سخنانش نشان نداده. چنین افرادی توبه نمی‌کنند و چنین احساسی در آنها وجود ندارد.

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه همچنین یادآور شد که خبرگزاری رویترز در مصاحبه با کامرون، ابتدا چنین اظهاراتی را از او منتشر کرد و بعد این سخنان را "تعلیق" کرده و قول انتشار متن جدیدی را داد، اما سپس همان مطلب را منتشر کرد.

به عقیده لاوروف، امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه نیز برای به دست آوردن نقش رهبری در اروپا، "نوعی روس هراسی غارنشینان را تنفس می‌کند". او توضیح داد: «من می‌دانم ساختار سیستم قدرت در فرانسه چگونه است و فرانسوی‌ها چه ادعایی برای نقش خود در اروپا و جهان دارند. و رد نمی‌کنم که این تمایلات روس‌هراسانه غارنشینی که ماکرون اکنون نفس می‌کشد، برای تبدیل کردن او به یک رهبر اروپایی ضروری است. موضوع "روسوفوبیا" یکی از اولویت‌های جنگ‌های اطلاعاتی مصنوعی است.»

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه سخنان رهبران اتحادیه اروپا و ائتلاف آتلانتیک شمالی مبنی بر ادامه حمایت از اوکراین و دفاع از ارزش‌های اروپایی که شهروندان اوکراینی به خاطر آنها جان خود را از دست می‌دهند، غرور و خودنمایی خواند و افزود: «زمانی در اروپا اینگونه بود. ناپلئون یا هیتلر کشورهای اروپایی فتح شده را به جنگ با روسیه و سپس اتحاد جماهیر شوروی برانگیختند. به طور کلی، این ذهنیت همچنان باقی مانده است.»

لاوروف نمی‌داند اکنون با چه کسی می‌توان درباره اوکراین مذاکره کرد

سرگئی لاوروف درباره امکان مذاکره بین روسیه و غرب، یادآور شد: در حال حاضر امکانی برای مذاکره در مورد حل و فصل مناقشه اوکراین وجود ندارد، زیرا هیچ یک از سیاستمداران در اوکراین یا غرب آماده گفتگوی جدی نیستند، بلکه فقط در حال "بازی" و تقلید از ژست گفتگو در قالب کنفرانس سوئیس هستند و فرمت کپنهاگ کاملاً به بن‌بست کشیده شد. به گفته او، غرب در تلاش است «با قلاب یا کلاهبرداری» حداکثر تعداد کشورهای در حال توسعه را به «گردهمایی» در سوئیس بکشاند.

وزیر خارجه تاکید کرد که کشورهای غربی از وضعیت اسفناک ارتش اوکراین در جبهه نبرد آگاه هستند و مجبورند به این فکر کنند که چگونه از روسیه شکست نخورند. به گفته وی، نمایندگان کشورهای مختلف دیگر در مورد لزوم تحمیل شکست بر روسیه صحبت نمی‌کنند، بلکه به یافتن اطمینان از اینکه خودشان متحمل آن نشوند فکر می‌کنند.

لاوروف همچنین با ابراز تاسف از اینکه ۸۰ سال پس از پیروزی در جنگ جهانی دوم، ایدئولوژی فاشیسم دوباره در تعدادی از کشورهای اروپایی، به ویژه در اوکراین، "سر خود را بالا برده"، گفت: جامعه جهانی باید یکبار دیگر برای مقابله با فاشیسم متحد شود.

منبع: تسنیم

دیگر خبرها

  • دادگاه لاهه و دوراهی حق‌گرایی و غرب‌گرایی
  • با سقوط اوکراین آمریکا وارد جنگ می شود؟/ اوکراین: ترور زلنسکی توسط روسیه خنثی شد/ تهدید بلاروس به اقدام نظامی علیه لهستان
  • دانشجویان دانشگاه‌های اکسفورد و کمبریج به جنبش حامیان فلسطین پیوستند
  • حامیان فلسطین در نیویورک پرچم آمریکا را آتش زدند+ فیلم
  • سلیمانی: اخراج رفیعی درست بود؛ بنیادی‌فر قضاوت بی‌نقصی داشت
  • همکاری دانشگاه‌ها و پلیس آمریکا در شناسایی حامیان فلسطین
  • لاوروف: هر دو حزب آمریکا، روسیه و چین را دشمن می‌دانند
  • جشن فارغ‌التحصیلی با فضای ضد جنگ غزه در دانشگاه میشیگان آمریکا
  • عکس| پیشنهاد عجیب و غریب ایلان ماسک به حامیان فلسطین
  • ایده «دو دولتی»؛ نسخه‌ای که به‌جای شفا، کور می‌کند