Web Analytics Made Easy - Statcounter

با توجه به خروج آمریکا از برجام و اعمال تحریم‌های گسترده علیه ایران و در عین بد عهدی اروپایی‌ها به تعهدات خود در مقابل قانون تصویب شده مجلس شورای اسلامی مبنی قانون راهبردی لغو تحریم‌ها می‌توان گفت ایران و آمریکا وارد چیکن گیم یا همان جوانک ترسو شده اند. خبرگزاری میزان - «جنیفر ساکی» سخنگوی کاخ سفید در نشست خبری جمعه مدعی شد واشنگتن آماده گفت‌وگوی دیپلماتیک با ایران است، اما در جهت کاهش تحریم‌ها گام برنمی‌دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که پیش از این نیز «ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در کنفرانس خبری تلویحاً اشاره کرده بود دولت «جو بایدن»، ممکن است برای پایبند شدن به برجام، سیاست دولت پیشین این کشور در تغییر برچسب تحریمی برخی از نهاد‌های ایرانی را به عقب برنگرداند.   همچنین جو بایدن در مصاحبه با شبکه «سی‌بی‌اس» به طور روشن و کوتاه مشخص کرد که آمریکا هیچ کدام از تحریم‌های ایران را لغو نخواهد کرد مگر اینکه ایران «ابتدا غنی سازی اورانیوم را متوقف کند». این اظهار نظر‌ها در حالی از سوی مقامات آمریکایی مطرح شده‌است که ایران طبق قانون مجلس شورای اسلامی به دلیل عدم لغو تحریم‌ها و عدم بازگشت طرف‌های مقابل به تعهدات خود در برجام، اجرای دواطلبانه پروتکل الحاقی و نظارت‌های فراپادمانی را لغو کرد.
این در حالی است که یک‌ماه از ریاست جمهوری بایدن با شعار ایجاد تغییر و سربه راه کردن آمریکای طغیانگر دوران ترامپ می‌گذرد، اما در این مدت نه تنها تحریمی لغو نشده بلکه بایدن تلاش می‌کند از میراث به جا مانده ترامپ نهایت استفاده را ببرد.   همان طور که پیشتر بسیاری از کارشناسان گفتند تحریم‌های ترامپ ابزار مناسبی را برای بایدن فراهم کرده تا در بازگشت به برجام به جای در از دوازه وارد شود، حالا این تحریم‌ها جعبه ابزار مذاکرات بایدن و تیم دموکرات‌ها در کاخ سفید را تکمیل‌تر کرده‌است و آن‌ها ادعا می‌کنند این ایران است که باید ابتدا به تعهدات خود بازگردد و در عین حال، همان صحبت‌های ترامپ مبنی بر برنامه موشکی و سیاست‌های منطقه‌ای ایران نیز را مطرح می‌کنند و معتقد هستند ایران باید اولین گام را برای احیای دوباره برجام بردارد!
در این میان استفان والت به عنوان نظریه پرداز رئالیسم تدافعی و استاد دانشگاه هاروارد با انتقاد از سیاست بایدن نسبت به برجام مدعی شد: چنانچه دولت بایدن روند بازگشت به برجام را با اصرار بر برداشتن گام اول از سوی ایران تخریب کند - آن هم در شرایطی که آمریکا توافق را در سال ۲۰۱۸ و علی‌رغم پایبندی ایران ترک کرده است - این نشانه‌ای خواهد بود مبنی بر اینکه آن‌ها در دیپلماسی به آن اندازه‌ای که ادعا می‌کنند مهارت ندارند! این ادعای والت بدین دلیل است که به عنوان نظریه پرداز رئالیسم تدافعی معتقد است، آنارشی بین المللی (یعنی نظم در عین بی نظمی در روابط بین الملل) خوش‌خیم است و امنیت چندان نایاب نیست.   در نتیجه دولت‌ها به جای رفتار تهاجمی تنها در شرایطی که احساس کنند تهدیدی علیه آن‌ها وجود دارد نسبت به آن واکنش نشان می‌دهند و این واکنش نیز اغلب در سطح ایجاد موازنه و بازداشتن تهدیدگر (موازنه تهدید) است لذا از دیدگاه والت پایبندی دوباره آمریکا به برجام یک واکنش منطقی است چراکه تهدید جدی از سوی ایران در قالب برجام متوجه آمریکا نیست، زیرا از دیدگاه رئالیسم تدافعی یکی از مسیر‌های تامین امنیت بین المللی شکل دادن به انواع نهاد‌ها در قالب پیمان‌ها و معاهدات بین المللی است بنابراین رفتار تدافعی مانع از ایجاد ناامنی می‌شود.
اما با توجه به خروج آمریکا از برجام و اعمال تحریم‌های گسترده علیه ایران و در عین بد عهدی اروپایی‌ها به تعهدات خود در مقابل قانون تصویب شده مجلس شورای اسلامی مبنی قانون راهبردی لغو تحریم‌ها می‌توان گفت ایران و آمریکا وارد چیکن گیم یا همان جوانک ترسو شده اند، در این بازی قانون این است که در حین اینکه هیچ‌یک از دو بازیکن تمایلی به تسلیم شدن در مقابل دیگری ندارد، بدترین نتیجه این است که هیچ‌کدام تسلیم نشوند. در این بازی دو راننده به سمت هم در یک امتداد با سرعت زیاد حرکت می‌کنند و یکی باید از مسیر خارج شود وگرنه هر دو با هم برخورد می‌کنند و کشته می‌شوند.   در حالتی که یکی از راننده‌ها خود را از مسیر خارج کند، آن راننده بازنده است و او را به خاطر ترسو بودن «جوجه» خطاب می‌کنند؛ و راننده‌ای که در مسیر باقی‌مانده بود برنده اعلام می‌شود. در واقع مطابق این بازی ابعاد حیثیتی بازی بالاست و توقف و ادامه بازی هر دو به نتیجه باخت-باخت منتهی می‌شود. به عبارت دیگر، بازیکنان در شرایط معماگونه‌ای قرار می‌گیرند. اگر به بازی ادامه دهند قطعاً با خطر مرگ یا فلج دائمی روبرو هستند، اگر از بازی کنار بکشند و به حریف امتیاز دهند هر چند ممکن است جانشان را نجات دهند، ولی حیثیت خود را نزد تماشاگران بر باد رفته قلمداد می‌کنند و این هم نوعی مرگ است.
اما از آنجایی که در طول چهارسال گذشته ایران با شدیدترین تحریم‌ها روبرو بوده است به نظر می‌رسد چیزی برای از دست دادن ندارد و در عین حال رهبر انقلاب بر برنامه ریزی برای اداره کشور در شرایط عدم لغو تحریم‌ها تاکید کردند همچنین اگر دولت ایران حتی یک درصد احتمال لغو تحریم‌ها را می‌داد هیچگاه قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها تصویب و اجرایی نمی‌کرد لذا به نظر می‌رسد بایدن باید مانع از تصادفی مرگبار شود هر چند همواره در سیاست پارامتر‌هایی دخیل هستند که ممکن است نتیجه نهایی را تغییر دهند در نتیجه باید منتظر بود و دید که بایدن جوانک ترسو بازی برجام است یا ایران؟   انتهای پیام/ برچسب ها: ایران آمریکا چیکن گیم

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: ایران آمریکا تعهدات خود لغو تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۴۶۶۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایان فرصت دولت بایدن برای گزارش به کنگره درباره اسرائیل

ضرب الاجل دولت بایدن برای ارائه گزارش به کنگره درباره نقض قوانین بین‌المللی حقوق بشر در غزه توسط اسرائیل، امروز به پایان می‌رسد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، چهار منبع آگاه اعلام کردند ضرب الاجل دولت بایدن برای ارائه گزارش به کنگره درباره نقض قوانین بین‌المللی حقوق بشر در غزه توسط اسرائیل، امروز به پایان می رسد.

براساس یک تفاهم نامه امنیت ملی تحت عنوان NSM-20، که جو بایدن رئیس جمهور آمریکا آن را در ماه فوریه به امضا رساند، وزارت امور خارجه باید تا امروز 8 مه گزارشی را به کنگره ارائه دهد که آیا تضمین های امنیتی معتبری را از سوی اسرائیل یافته‌اند که نشان دهد این رژیم با استفاده از تسلیحات آمریکایی، قوانین آمریکا یا قوانین بین‌المللی را در قبال مردم فلسطین نقض نکرده‌اند.

این چهار منبع افزودند: دولت به کمیته های کنگره اطلاع داده که ضرب الاجلی را برای ارائه این گزارش تعیین نمی کند اما امیدوار است ظرف چند روز آینده این گزارش را ارائه دهد. دو مشاور کنگره نیز اظهار کردند شواهدی درباره ارتباط این تاخیر با نگرانی های سیاسی وجود ندارد.

چند روز پیش، در پی انتشار گزارشی مبنی بر اینکه رژیم صهیونیستی قوانین بین‌المللی را در غزه نقض می کند، سناتور دموکرات کریس ون هولن در بیانیه‌ای، ارزیابی دولت بایدن درباره منطبق بودن اقدامات اسرائیل با قوانین بین‌المللی در جنگ غزه را مورد تردید قرار داد.

براساس یک گزارش کوتاه داخلی وزارت امور خارجه آمریکا، برخی مقامات ارشد آمریکا به آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه توصیه کردند که تضمین‌های معتبر و قابل اطمینانی از اسرائیل نیافتند که نشان دهد این رژیم از سلاح‌های آمریکایی طبق قوانین بین‌المللی حقوق بشر استفاده کرده و ممکن است قوانین بین‌المللی در غزه را نقض کرده باشد.

در ارزیابی مشترک 4 اداره تحت نظر وزارت امور خارجه گفته شده که تضمین‌های اسرائیل قابل اطمینان و معتبر نیست. در این ارزیابی همچنین به 8 نمونه از اقدامات نظامی اسرائیل اشاره شده است که مقامات معتقدند سؤالات جدی را درباره نقض احتمالی قوانین بین‌المللی حقوق بشر، ایجاد کرده است.

در بخش دیگر این گزارش داخلی هشدار داده شده است که بلینکن با معلق کردن ارسال کمک‌های آمریکا، توانایی اسرائیل برای رویارویی با تهدیدات احتمالی بیرون از حریم هوایی خودش را محدود کرده است و مستلزم آن است که واشنگتن فروش سلاح به کشورهای دیگر منطقه در زمان حاضر و در آینده را بار دیگر مورد ارزیابی قرار دهد.

در همین حال ون هولن و برخی دیگر قانون گذاران دموکرات، جو بایدن را برای تحمیل شروط بر کمک های نظامی به رژیم صهیونیستی تحت فشار قرار داده‌اند تا این رژیم برای کاهش کشتار غیرنظامیان در غزه تحت فشار قرار گیرد.

سناتور آمریکایی ارزیابی دولت از جنگ غزه را زیر سئوال برد

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برنی سندرز بار دیگر نامزد سنا می‌شود
  • جمهوری‎‌خواهان کنگره در پی تحریم دیوان کیفری بین‎‌المللی هستند
  • توقف ارسال سلاح از آمریکا به اسرائیل به دلیل اختلاف بر سر حمله به رفح
  • پایان فرصت دولت بایدن برای گزارش به کنگره درباره اسرائیل
  • ازسرگیری مذاکرات رفع تحریم ها نزدیک است؟ | یک دیدگاه متفاوت درباره مثلث ایران، آژانس و آمریکا
  • افشای عمدی فایل صوتی ظریف به روایت سعید لیلاز /با خرابکاری در نطنز، این سایت چند ماه از کار افتاد /ایران زمین بازی را عوض کرده است
  • پولیتیکو: آمریکا ارسال محموله‌های بمب به اسرائیل را معلق کرد
  • افشاگری تازه؛ پخش فایل صوتی جنجالی ظریف، عمدی و برای پالس به آمریکا بود!
  • فیلم| آمریکا از برجام خارج شده است و به تعهدات خود عمل نکرده است
  • اعتراف روزنامه غربگرا: ایران  سه بر صفر از آمریکا جلو است